El 23 d’abril del 2004 es va crear la Càtedra que aleshores es va anomenar ITER entre COPISA, OHL, FCC Construcción, Construcciones Rubau i la Universitat Politècnica de Catalunya.

logo_copisa

logo_fcc

logo_OHL

logo_construccions-rubau

La Càtedra ha complert tres triennis i constitueix un nucli generador d’activitats docents i de difusió social en el camp de les infraestructures.

La Càtedra està co-dirigida pel Sr. Carles Labraña, professor de Projectes i pel Sr. Pere Macias, Professor Titular de Legislació Urbanística en situació de serveis especials. Tots dos desenvolupen la seva activitat dins de la Secció de Projectes del Departament d’Infraestructures de Transport i Territori de la UPC.

Objectius de la Càtedra

L’objectiu de les empreses promotores a l’hora de crear la Càtedra va ser doble; per un costat ajudar a la formació de professionals experts en el camp de la gestió de l’obra pública i privada, tant en l’àmbit nacional com internacional, i per altra, donar a conèixer a la societat les infraestructures no només com un fet econòmic, sinó com un element de vertebració del territori, de factor de progrés i de millora de la qualitat de vida dels ciutadans.

El conveni de creació de la Càtedra preveu una comissió de seguiment que te com a finalitat:

  • L’avaluació i aprovació del programa anual de les activitats a desenvolupar.
  • L’aprovació del pressupost i la liquidació de les despeses de l’últim any d’activitats dins la Càtedra.
  • El seguiment de les activitats acadèmiques relacionades i/o desenvolupades dins l’entorn de la Càtedra.

Gracies als recursos humans de la Càtedra, ha estat possible vincular la Fundació Cercle d’Infraestructures a la UPC i portar a terme un amplíssim programa d’activitats.