Activitats

Activitats
abr.
13
Dt
2021
SESSIÓ VIRTUAL DEL CERCLE AMB JAVIER ORTEGA FIGUEIRAL
abr. 13 @ 19:00 – 20:00
SESSIÓ VIRTUAL DEL CERCLE AMB JAVIER ORTEGA FIGUEIRAL

 

 

 

 

 

 

 

 • Especialitzat en dret aeronàutic.
 • Exerceix en el mon del periodisme des de 1998, inicialment en publicacions professionals i tècniques del sector aeronàutic, per ampliar desprès els seus coneixements a mitjans generalistes, com ràdio, TV i premsa escrita:
  • Cadena SER
  • RAC1
  • Betevé
  • TV3
  • El Mundo
  • La Vanguardia
  • Editorial Prensa Ibérica…

on escriu, comenta i divulga sobre les tres seves especialitats: aviació i aeroports, sector marítim i viatges + turisme/hoteleria.

 • Del 2009 al 2012 va ser sots-director de Relacions Institucionals a Spanair.
 • Al 2012 va treballar al grup Heliand-CatHelicopters pel desenvolupament de línies comercials a Andorra i l’àrea de l’Estret de Gibraltar.
 • Ha rebut diversos premis per la seva tasca de periodisme i divulgació i és conferenciant/presentador habitual d’esdeveniments i xerrades sempre de les seves especialitats que també son les seves passions.
abr.
19
Dl
2021
POSTGRAU EN GESTIÓ PRIVADA DE LES INFRAESTRUCTURES @ Tech Talent Center
abr. 19 @ 18:00 – des. 31 @ 21:00

La gestió de les infraestructures és cada cop més rellevant en un entorn socioeconòmic canviant i globalitzat. El paper de les empreses constructores i prestadores de serveis, el de les de consultoria i d’enginyeria ha canviat de forma notable en els darrers anys. La col·laboració entre el sector públic i les empreses privades en la provisió, finançament i gestió d’infraestructures, equipaments i serveis mitjançant contractes a llarg termini, s’ha convertit en un dels instruments més poderosos a l’hora de donar respostes als nous reptes.

Les expectatives de recuperació econòmica situen a la col·laboració público-privada en la gestió d’infraestructures, equipaments i serveis com un dels pilars bàsics per consolidar el creixement. I és que davant de l’escassetat de recursos financers en els pressupostos de les administracions públiques, que encara durarà un cert temps, cal garantir la continuïtat d’aquelles inversions imprescindibles pel progrés econòmic i pel benestar social.

La complexitat de les fórmules de col·laboració público-privada requereix professionals capaços de dirigir els projectes amb un conjunt de coneixements i capacitats més enllà del propi nivell de competència tecnològica. Cal adquirir l’ús de tècniques de gestió empresarial i aconseguir adaptar-se amb rapidesa als nous entorns de negoci.

Aquests són els eixos al voltant dels quals s’ha estructurat el contingut i la metodologia d’aquest Màster de Gestió de les Infraestructures. El professorat està format per professionals en actiu amb experiència en gestió d’infraestructures en el sector privat i públic i amb una àmplia trajectòria de docència.

abr.
29
Dj
2021
SESSIÓ VIRTUAL DEL CERCLE AMB PERE MACIAS @ ZOOM
abr. 29 @ 9:00 – 10:30
SESSIÓ VIRTUAL DEL CERCLE AMB PERE MACIAS @ ZOOM

Rodalies de Catalunya és una marca comercial —utilitzada per la Generalitat de Catalunya i Renfe Operadora— per als serveis ferroviaris de trens de rodalia i els serveis ferroviaris de regionals operats per Renfe Operadora; i que circulen per la xarxa ferroviària d’ample ibèric d’ADIF

maig
11
Dt
2021
SESSIÓ VIRTUAL DEL CERCLE AMB PERE NAVARRO
maig 11 @ 17:00 – 18:00
SESSIÓ VIRTUAL DEL CERCLE AMB PERE NAVARRO

Llicenciat en Ciències Biològiques per la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB), Pere Navarro i Morera (Terrassa, 23 de desembre de 1959 ha accedit al càrrec després d’una dilatada trajectòria  en la qual destaca la seva experiència com alcalde de Terrassa, com a primer secretari del Partit dels Socialistes de Catalunya (PSC) entre 2011 i 2014, i com a diputat al Parlament i president del grup parlamentari per aquesta formació.

En l’àmbit privat, la seva experiència professional s’ha centrat en una matèria que sempre l’ha apassionat, la direcció estratègica de planificació territorial i el desenvolupament urbà, un àmbit l’interès del qual combina amb la seva sensibilitat en matèria social i  la seva preocupació per la sostenibilitat i el respecte pel medi ambient.

Membre fundador de la Joventut Socialista a Terrassa (Barcelona), aviat va destacar en accions de solidaritat social i va accedir a àrees de responsabilitat en el PSC i en el consistori terrassenc (1987), fins a accedir l’any 2002  a la seva alcaldia, càrrec d’alcalde en la tercera ciutat de Catalunya en nombre d’habitants que va ostentar durant 10 anys després de revalidar en les eleccions de 2003, 2007 i 2011.

En 2012 va ser nomenat per la fundació britànica City Majors com un dels 98 millors alcaldes del món, juntament amb l’alcalde de Bilbao Iñaki Azkuna. Com a credencials per la nominació hi havia accions com el seu lideratge per al primer pacte municipal anticrisi d’Espanya (2009), l’impuls del parc Científic-Tecnològic Orbital 40 (2010), la signatura del pacte local per la cultura (2011) i la creació de la primera oficina de mediació hipotecària per evitar desnonaments (2012).

El compromís polític de Pere Navarro l’ha dut a ostentar activitats en ens socials vinculats a la ajuda als refugiats (2005-2011 Fundació Acsar), a l’atenció als discapacitats (2007-2011 Reial Patronat sobre Discapacitat) a l’aplicació de les Tecnologíes de la Informació (president de Localret 2006-2011) i a la Comissió Nacional d’Administració Local (2007-2011), així com altres activitats vinculades a la activitat municipalista.

Navarro va augmentar la seva rellevància pública l’any 2012  al ser nominat candidat del PSC a la presidència de la Generalitat en les eleccions del 25 de novembre, candidatura que va seguir a la seva designació com a primer secretari del PSC (2011-2014), estant escollit més tard membre de la Comissió Executiva Federal del PSOE (2014-2016). En el PSOE, va impulsar l’acord federalista de reforma de la Constitució denominat Acord de Granada (juliol 2013).  Al Parlament de Catalunya, va ser president del grup socialista i secretari primer de la mesa, així com impulsor de les activitats del consell assessor del Parlament sobre Ciència i Tecnologia (CAPCIT).

En l’àmbit privat, ha exercit la seva expertise en matèria urbana com a director de desenvolupament estratègic de l’empresa consultora IdenCity (2017-2018), especialitzada en la planificació estratègica de ciutats i territoris en matèria d’innovació, competitivitat, sostenibilitat i qualitat social.