CONFERÈNCIA: La direcció de grans projectes d’infraestructures: el cas del tercer joc de recloses del Canal de Panamà

Dijous 19 d’abril a les 19:00h tindrà lloc a l’Acadèmia la conferència “La direcció de grans projectes d’infraestructures: el cas del tercer joc de rescloses del Canal de Panamà” a càrrec del Sr. Sergi Ametller, Director de Projectes especials – SENER Enginyeria i Sistemes S.A.

El consorci Grup Units pel Canal (GUPC), liderat per l’empresa SACYR, va completar el passat 24 de juny de 2016 la construcció del tercer joc de rescloses del Canal de Panamà, part fonamental del programa d’ampliació que ha dut a terme l’Autoritat del Canal de Panamà i pel qual ja han transitat més de 3.000 vaixells tipus neopanamax fins a aquests moments. Aquesta obra ha estat catalogada com una de les construccions més significatives d’aquest segle a nivell mundial, tant per la seva importància estratègica i els seus volums com per la singularitat dels seus elements i processos constructius utilitzats.

Sergi Ametller, enginyer de camins i cap d’obra per part de GUPC de les comportes i resta d’equips electromecànics, detallarà les característiques principals d’aquest projecte en la presentació que tindrà lloc a la Reial Acadèmia de Ciències i Arts de Barcelona.

La presentació inclourà una explicació de com es porta a terme la Direcció de grans Projectes d’Infraestructures, així com una descripció general de les principals unitats d’aquesta obra tant a nivell de disseny com d’execució i posada en marxa.