15 anys de CERCLE

Quan:
4 de desembre de 2019 @ 20:00 – 23:45
2019-12-04T20:00:00+01:00
2019-12-04T23:45:00+01:00
15 anys de CERCLE

Al mes de novembre la FCI fa 15 anys de la primera sessió del Cercle d’Infraestructures.

Vàrem començar les nostres activitats al WTC del Port de Barcelona, amb un esmorzar col·loqui amb el qui era conseller de Política Territorial i Obres Publiques, Joaquim Nadal. Poques setmanes després vindrien el president de la Cambra de Comerç, Miquel Valls (ACS) i el del Puertos del Estado, Mariano Navas.

La iniciativa va sortir de la UPC, de la mà del catedràtic Modest Batlle, del Col·legi de Camins, amb el degà Josep Oriol i de la revista El Vigía. Des del primer moment vàrem comptar amb la complicitat de l’Autoritat Portuària, i dels nostres patrons inicials, FCC, Copisa, Rubau i Guinovart. Després se n’hi afegirien altres: Abertis, Comsa, Agbar, el Gremi de Constructors i la Cambra de Contractistes. De la mà de les Cambres de Comerç ens vàrem estendre a Girona, a Lleida, a Tarragona i Reus, a Manresa i a la Costa Brava i al Baix Llobregat hi hem aterrat gràcies a la publicació El Llobregat. Sota la fórmula de col·laboradors del Cercle, més de 50 empreses i entitats han fet possible la continuïtat del projecte. Es, per això, que abans de res voldríem agrair-los el seu decidit i decisiu suport.

Al llarg d’aquests 15 anys el Cercle ha fet molts amics, ha organitzat centenars d’actes, ha comptat amb la participació de més de 600 ponents: els presidents Montilla, Mas i Puigdemont, les ministres Pastor, Corredor i Garmendia, i els alcaldes de Barcelona Hereu, Tries i Colau, els millors especialistes del país i internacionals del camp de l’enginyeria, els dirigents de les empreses capdavanteres del sector, i també dirigents sindicals i d’entitats cíviques i socials. Manllevant una famosa cançó es pot dir que a la nostra casa no hi ha faltat ningú…

Hem dialogat amb tothom en el fòrum obert dels esmorzars del Cercle, hem tractat qüestions d’actualitat als debats i hem aprofundit en les diverses problemàtiques gràcies als workshops i als seminaris. Hem consolidat el Màster de Gestió d’Infraestructures de la FUPC i la Maestría en Gestión y Regulación de la Universidad del Pacífico de Lima i participem en cursos de postgrau en col·laboració amb prestigioses universitats com l’Ecole de Ponts et Chaussées de Paris o la Menendez y Pelayo espanyola i en el marc de la xarxa universitària iberoamericana RUITEM.

El Cercle ha treballat intensament en fer possible una veu única i coordinada del sector de les infraestructures a Catalunya. Hem estat membres fundadors del Consell Assessor d’Infraestructures de Catalunya, al costa de la FTN, la Cambra de Contractistes i Asinca. Participem activament en les activitats del Col·legi de Camins i de la ma de la Càtedra Cercle d’Infraestructures donem suport a les activitats formatives de la UPC

Son 15 anys i molta feina feta en tota mena d’entorns socioeconòmics, des d’aquella eufòria constructora dels començaments del segle, passant per la dura i llarga crisi fins als temps d’una recuperació econòmica que no acaba d’arribar al sector de les infraestructures.

Cal fer-ne memòria. Però no pas sota un cofoisme estèril, sinó sota l’exigència de mirar endavant, amb tota l’ambició i aportant, a dosis iguals, realisme i esperança. Vet aquí la nostra proposta per la commemoració:

Es tracte de parlar dels propers 15 anys. I no fer-ho amb una mera exploració intuïtiva del que pot succeir a l’horitzó del 2034. Sinó de debatre que cal fer a partir d’ara mateix per construir aquest futur immediat. Tal com explica el professor Daniel  Innerarity, el futur no és res més que la suma d’una successió de presents.

Hem demanat a 15 dones i homes rellevants en la nostra societat i amb coneixements dels sectors que ens interessen que ens ajudin a fer aquest exercici. Seran els protagonistes de la celebració intervenint en les properes sessions del Cercle.

Però l’objectiu es fer-ho amb el concurs de tots els amics i amigues del cercle. Per això ens agradarà comptar amb la vostra participació al llarg de tot el curs que s’iniciarà el proper dia 30 d’octubre amb el número 2 del Departament d’Economia de la Generalitat, l’Albert Castellanos que ens parlarà dels escenaris pressupostaris que contempla el govern.

VOLS ASSISTIR?

Si vols assistir a aquest esdeveniment, omple el formulari següent i ens posarem en contacte amb tu.