15a edició Postgrau en Gestió d’Empreses d’Obra Pública

De dilluns a dimecres de 18:00 a 21:00

Quan:
6 de octubre de 2014 tot el dia
2014-10-06T00:00:00+02:00
2014-10-07T00:00:00+02:00
On:
ETSECCPB - Escola Tècnica Superior d'Enginyeria de Camins, Canals i Ports de Barcelona Campus Nord. Ed. C2
15a edició Postgrau en Gestió d'Empreses d'Obra Pública @ ETSECCPB - Escola Tècnica Superior d'Enginyeria de Camins, Canals i Ports de Barcelona Campus Nord. Ed. C2

Aquest curs afronta la gestió empresarial del sector de l’obra pública des de diferents vessants. Consta d’un cos inicial que pretén homogeneïtzar els coneixements en la matèria dels alumnes provinents d’àrees de formació diferents. Amb aquest objectiu s’afronten els temes jurídics, comptables, de recursos humans, de màrqueting i comunicació. Paral·lelament, s’analitzen amb detall les activitats de les empreses presents a l’obra pública: consultores, assistències tècniques, constructores…
La comptabilitat es tracta com una eina fonamental i estructural en la gestió empresarial. Es desenvolupen els conceptes de la comptabilitat general (estats comptables, ordenació de balanços, ratis…) i s’introdueix també la comptabilitat analítica (analisi de costos i beneficis).
Pel que fa a aspectes jurídics, s’estudia el dret mercantil (Llei de societats anònimes, Llei de societats de responsabilitat limitada, Codi de Comerç), el dret laboral (Estatut treballadors, convenis laborals sectorials i d’empresa…) i el dret fiscal (Lleis generals tributàries, del impost de Societats, IVA, IRPF). S’estudien àmpliament els mecanismes de contractació de les empreses constructores i consultores.
Els aspectes de recursos humans i màrqueting, estan enfocats a la problemàtica específica de la contractació de personal per part de les empreses del sector.

Finalment es duen a terme 4 sortides outdoor a empreses i administracions, en les quals els seus quadres generals descriuen el funcionament d’aquestes.
La combinació del coneixement de l’activitat empresarial assolit en les sessions i l’adquirit en les sortides outdoor es complementa i augmenta amb els exemples pràctics realitzats mitjançant la metodologia del cas.

+ Info

Pre-inscripció

 

TEMÀTIQUES

CarreteresFerrocarrilsPortsAeroportsEnergiesAiguaLogísticaMobilitatInfraestructuresEquipaments urbansServeis viarisSostenibilitat i medi ambientIntermodalitatTelecomunicacionsEconomiaOrdenacióPlanificació

DÍPTIC

Descarrega el programa l'esdeveniment, resum, presentació dels ponents, i tota la informació sobre l'esdeveniment.

DESCARREGA EL DÍPTIC DE L'ESDEVENIMENT

VOLS ASSISTIR?

Si vols assistir a aquest esdeveniment, omple el formulari següent i ens posarem en contacte amb tu.